Shoudio

 
 
 
×
Shoudio for Iphone Shoudio for Android

Hi there stranger!

Tune into the world and share what you are hearing with Shoudio. Explore sounds around you, and publish audio recordings straight from your smartphone or this website to your Facebook Wall, Twitter, Foursquare and Soundcloud.

 

Shoudio is free: Find our apps in the Android Market (beta) and the iTunes Appstore.

 


Het waterwingebied van Vitens in Sint Jansklooster bestaat uit twee delen. Het Hoge land waar je nu loopt ligt relatief hoog en bestaat uit jonge bossen, houtsingels, eikenhouthakbos en grasakkers. In de bospercelen is steeds één houtsoort geplant: acacia, linde, beuk of zomereik. Veel dieren vinden op het Hoge Land een prettige leefomgeving, zoals vogels, insecten, amfibieën en vleermuizen. Door de grote biodiversiteit voelen ook veel planten zich hier thuis.

Het Kraggengebied even verderop is een nat terrein dat bestaat uit rietlanden, moerasbosjes en open water. In dit gedeelte van het waterwingebied kan je helaas niet komen. Het is er te drassig en dieren en planten vinden hier rust. Ben je nieuwsgierig naar dit type landschap? Ga dan zeker het laarzenpad lopen in het andere deel van de wandeling. Dat gebied is vergelijkbaar met het Kraggengebied. Vitens stimuleert de natuurlijke afwisseling in het waterwingebied met de manier waarop zij de natuur er beheert.  

De samenstelling van het water uit de twee gebieden is verschillend en wordt kalk- en veenwater genoemd. In het water van de Wieden zit minder zuurstof dan in water uit het Hoge Land. Het drinkwaterproductiebedrijf van Vitens maakt van het water uit beide gebieden lekker drinkwater. Aan het water uit de kraan zul je dus niet merken of het uit het Hoge Land of uit het Kraggengebied komt.

Ivnlandelijk is on Shoudio and has shared 585 location based audio recordings sofar.

Ivnlandelijk's Shoudios >

QR code for this recording: