Shoudio

 
 
 
×
Shoudio for Iphone Shoudio for Android

Hi there stranger!

Tune into the world and share what you are hearing with Shoudio. Explore sounds around you, and publish audio recordings straight from your smartphone or this website to your Facebook Wall, Twitter, Foursquare and Soundcloud.

 

Shoudio is free: Find our apps in the Android Market (beta) and the iTunes Appstore.

 


Doodemanskisten is een meertje dat tegen het dorp West Terschelling aanligt. Het heeft twee eilandjes en natuurlijk een lugubere naam. Het verhaal gaat dat op deze plek de lijken van zeelieden begraven werden, die op het strand waren aangespoeld. Maar er is ook een verhaal over de kist van de arme mensen. De naam komt in dat geval van d'earemeskisten (earm = arm). Daarnaast wordt er verteld dat zieke bemanningsleden van de schepen er liggen. Door het besmettingsgevaar konden de overledenen niet op gewone begraafplaatsen worden begraven. 

Rond het meertje zijn dennen aangeplant. Het zijn de oudste bossen van Terschelling. In 1950 is de plas opgeschoond door een bulldozer, waardoor het natuurlijke karakter deels verdwenen is. Als het meertje is dichtgevroren, organiseert IJsclub de Noordpool er leuke activiteiten. Zo is de Doodemanskisten elk seizoen een bezoekje waard.

Het witte huisje is gebouwd in 1878en diverse malen her- en verbouwd. Het heeft de status van rijksminument en staat bekend als het mooiste plekje van Terschelling.

Ivnlandelijk is on Shoudio and has shared 585 location based audio recordings sofar.

Ivnlandelijk's Shoudios >

QR code for this recording: