Shoudio

 
 
 
×
Shoudio for Iphone Shoudio for Android

Hi there stranger!

Tune into the world and share what you are hearing with Shoudio. Explore sounds around you, and publish audio recordings straight from your smartphone or this website to your Facebook Wall, Twitter, Foursquare and Soundcloud.

 

Shoudio is free: Find our apps in the Android Market (beta) and the iTunes Appstore.

 


In de duinen rond West-Terschelling zijn nog tientallen volkstuintjes te vinden, die achter struiken en schuttingen verscholen liggen. Dit zijn heel oude tuintjes, die vroeger gebruikt werden door de dorpelingen om groenten te verbouwen om zo een bijdrage te leveren aan het levensonderhoud. Sommige van de ongeveer 100 tuintjes worden nog steeds gebruikt. Vanuit historisch oogpunt wil Staatsbosbeheer dit ook zo laten. 

Op Terschelling stroomt er nog niet zolang drinkwater uit de kraan als op veel andere plaatsen in Nederland. Sinds 1959 zijn de meeste eilanders aangesloten op het drinkwaternet. Voor die tijd moesten veel mensen op Terschelling zich behelpen met het opvangen van regenwater in bakken en oppompen van grondwater in zelfgegraven welputten. Dat was niet gezond, want verontreiniging lag altijd op de loer.

Tegenwoordig komt tweederde van het drinkwater op Terschelling van het vasteland via een lange leiding door de Waddenzee. Het overige drinkwater wordt gewonnen uit de zoetwaterbel, die zich onder het eiland bevindt.

Ivnlandelijk is on Shoudio and has shared 585 location based audio recordings sofar.

Ivnlandelijk's Shoudios >

QR code for this recording: