Shoudio

 
 
 
×
Shoudio for Iphone Shoudio for Android

Hi there stranger!

Tune into the world and share what you are hearing with Shoudio. Explore sounds around you, and publish audio recordings straight from your smartphone or this website to your Facebook Wall, Twitter, Foursquare and Soundcloud.

 

Shoudio is free: Find our apps in the Android Market (beta) and the iTunes Appstore.

 


Op deze jonge linde zie je een leeftijdsbordje uit het jaar 2014. Vergelijk deze bomen eens met de eerste linde aan het begin van de route langs deze laan. Het is een flinke boom maar toch is hij voor een boom niet heel oud. In de Langelaan staan veel lindes van verschillende leeftijd. Zo kan je de ontwikkelingen een beetje zien door de jaren heen.
Er staan in het park een aantal bomen van meer dan 200 jaar oud. De rode beuk, een eik en plataan bij de rode beuk in de buurt. Op de bordjes staat 200, maar tel er gerust 15 jaar bij op. Ook de zwarte noot is een oudje, vermoedelijk plantjaar 1852. De bomen waren zeker al 10 jaar oud bij het planten en de bordjes zijn ook alweer enkele jaren oud.
Ook staat hier nog een plataan met een leeftijdsbordje met helemaal in de hoogste top een eksternest.

Eksters zijn zwarte met witte vogels en met blauw/groen op de vleugel. Ze hebben een erg lange staart. Het is een kraaiachtige, net als de zwarte kraai en het kauwtje, die je ook veel in het park ziet. Het kauwtje is veel kleiner dan de kraai en heeft een grijze kop en kraaloogjes. Kauwtjes vormen grote familiegroepen, terwijl de kraai vaak als paartje op pad gaat.
Op het geluidsfragment hoor je eerste de ekster, dan de kraai en als laatste de kauwtjes.

Tenslotte gaan we nog langs twee oude reuzen. De een iets groter als de ander.

Ivn313 is on Shoudio and has shared 281 location based audio recordings sofar.

Ivn313's Shoudios >

QR code for this recording: