Shoudio

 
 
 
×
Shoudio for Iphone Shoudio for Android

Hi there stranger!

Tune into the world and share what you are hearing with Shoudio. Explore sounds around you, and publish audio recordings straight from your smartphone or this website to your Facebook Wall, Twitter, Foursquare and Soundcloud.

 

Shoudio is free: Find our apps in the Android Market (beta) and the iTunes Appstore.

 


Als je vanaf dit punt richting de camping kijkt, zie een boom met een grote nestkast er aan. Dit is de zwarte noot (Juglans nigra).
De zwarte noot komt uit de familie van de okkernoten en is van het geslacht walnoot (Juglans). De boom komt oorspronkelijk uit het midden van Noord-Amerika. De vruchten (noten) rijpen alleen in warme zomers. De bolsters van de noten hebben een kenmerkende zeeplucht. De noten zijn eetbaar, maar moeilijk te kraken. Er wordt gezegd dat je ze twee jaar moet laten drogen om ze te kunnen kraken.
Zwarte noten hebben een rechte stam en statige kroon. In Nederland zijn ze vaker in parken te vinden als pronkstuk. Het hout van deze bomen is donkerbruin en mooi generfd en werd daarom gebruikt voor het maken van meubels. Het werd ook veel gebruikt in de geweermakerij omdat het de terugslag goed absorbeert, niet splintert en zacht aanvoelt.

De grote nestkast is bestemd voor de bosuil, echter deze heeft er nog nooit in gebroed. Hij is wel eens gehoord met zijn typische roep in het holst van de nacht. Veel vaker is het steenuiltje hier waargenomen. Dit is het kleinste broedende uiltje in Nederland. Deze houdt van het landelijke coulisselandschap en komt af en toe het park opzoeken. In het park zijn twee steenuilenkasten. 

Op het geluidsfragment hoor je eerst de steenuil en daarna de bosuil.

Ivn313 is on Shoudio and has shared 281 location based audio recordings sofar.

Ivn313's Shoudios >

QR code for this recording: