Shoudio

 
 
 
×
Shoudio for Iphone Shoudio for Android

Hi there stranger!

Tune into the world and share what you are hearing with Shoudio. Explore sounds around you, and publish audio recordings straight from your smartphone or this website to your Facebook Wall, Twitter, Foursquare and Soundcloud.

 

Shoudio is free: Find our apps in the Android Market (beta) and the iTunes Appstore.

 


Hier bij de Bolle Hoek staan nog een aantal andere bomen.
Zo staan hier aan de waterkant grauwe abelen (Populus x canescens), en de enorm hoge bomen zijn zwarte populieren (Populus nigra). De abeel en de populier zijn familie van elkaar, zoals de wetenschappelijke naam al doet vermoeden.
Ook is de wilg nog familie van ze. Ze hebben één ding gemeen, ze doen het goed op de voedselrijke kleiige natte bodem van de uiterwaarden en groeien hier heel snel en ze kunnen relatief lang met hun voeten in het water staan.


Aan de lindeboom hangt een boomkleverkast, in de abeel ligt een steenuilenkast en aan de populier hangt een mezenkast waar waarschijnlijk een specht de kast opening groter heeft gemaakt.

Twee vogeltjes kun je hier vaak zien: de boomklever en de boomkruiper. Ze zijn gek op bomen.
Er is een ezelsbruggetje om de boomklever en de boomkruiper te herkennen. De boomklever (blauwgrijs-roestoranje) kan makkelijk de stam omhoog e
n omlaag lopen; hij schuifelt alle kanten op en lijkt aan de stam te kleven (de KLever heeft KLeur). Boomklevers zijn holenbroeders die de opening van hun broedholte verkleinen door te 'metselen' met modder. Die metseldrang is vaak zo sterk dat ze, ook als het gat al de juiste grootte heeft, ergens in de omgeving toch nog lekker een metselwerkje maken. Modder is er genoeg te vinden in de kleiige uiterwaarden.

De boomkruiper heeft meer de kleur van een eik en heeft een dunne kromme snavel (De KRuiper is KRom). Hij kruipt in de boom alleen omhoog en vliegt weer naar beneden. In het park zijn nestkasten voor de boomkruiper met een onopvallende ingang aan de zijkant van het huisje.
Op het geluidsfragment hoor je eerst de boomklever en daarna hoor je de boomkruiper.

Ivn313 is on Shoudio and has shared 281 location based audio recordings sofar.

Ivn313's Shoudios >

QR code for this recording: