Shoudio

 
 
 
×
Shoudio for Iphone Shoudio for Android

Hi there stranger!

Tune into the world and share what you are hearing with Shoudio. Explore sounds around you, and publish audio recordings straight from your smartphone or this website to your Facebook Wall, Twitter, Foursquare and Soundcloud.

 

Shoudio is free: Find our apps in the Android Market (beta) and the iTunes Appstore.

 


De geschiedenis van de wijk Berg en Bos begint in 1887, wanneer de vermogende Antwerpse koopman Johannes Cornelis Wils (1840-1906) een groot stuk grond van 525 hectare verwerft. Hij koopt het terrein als beleggingsobject en beplantte zijn landgoed met grove dennen. Later werd het gebied (deels) bebouwd. De huizen liggen ook nu nog tussen de bomen. 
De wijk geeft een goed beeld hoe de gegoede burgerij in de eerste helft van de twintigste eeuw hun woonwensen realiseerden te midden van de natuur. Berg en Bos bezit een staalkaart aan architectonische stromingen van de twintigste eeuw. De meeste villa's zijn afzonderlijk gezien niet zo spectaculair, al valt bij nadere beschouwing op dat er bij vele van de vooroorlogse ontwerpen veel zorg aan de details is besteed. Bij elkaar gezien en te midden van de bomenrijke omgeving vormen ze echter een belangrijke bijdrage aan het karakter van onze `stad in het groen'. Beluister hoe het verder ging met Margareta van Kleef.

Ivn289 is on Shoudio and has shared 2389 location based audio recordings sofar.

Ivn289's Shoudios >

QR code for this recording: