Shoudio

 
 
 
×
Shoudio for Iphone Shoudio for Android

Hi there stranger!

Tune into the world and share what you are hearing with Shoudio. Explore sounds around you, and publish audio recordings straight from your smartphone or this website to your Facebook Wall, Twitter, Foursquare and Soundcloud.

 

Shoudio is free: Find our apps in the Android Market (beta) and the iTunes Appstore.

 


Aan het eind van het pad, voordat je bij het water naar links gaat, staat links een zomereik en rechts een Amerikaanse eik. Daar is het verschil tussen beide eikensoorten goed te zien.

Het blad van de zomereik heeft ronde bladlobben, 2 tot 8 mm. Het blad van de Amerikaanse eik is juist veel spitser van vorm. Het blad is langwerpig en kan tot 20 centimeter lang worden.

De eikels van de zomereik zitten aan lange steeltjes. De eikels van de Amerikaanse eik hebben geen steeltjes en zitten in ondiepe napjes, en ze zijn donkerder en roodbruiner van kleur dan de eikels van de zomereik. 

De gaai is een vogel die graag eikels eet. In het najaar verzamelt en begraaft hij veel eikels, zodat hij later in de winter nog wat te eten heeft. Maar hij vergeet ook altijd wel een paar eikels op te graven, en deze groeien dan uit tot een nieuwe eik. In het bos zie je ook veel van deze kleine eikenbomen staan.

Activiteit:
Zoek hier de verschillende bladeren en eikels, en vind de verschillen die we genoemd hebben. Kijk ook of je jonge eiken kunt vinden (hint: deze staan niet zo mooi op een rijtje).

Ivn1840 is on Shoudio and has shared 169 location based audio recordings sofar.

Ivn1840's Shoudios >

QR code for this recording: