Shoudio

 
 
 
×
Shoudio for Iphone Shoudio for Android

Hi there stranger!

Tune into the world and share what you are hearing with Shoudio. Explore sounds around you, and publish audio recordings straight from your smartphone or this website to your Facebook Wall, Twitter, Foursquare and Soundcloud.

 

Shoudio is free: Find our apps in the Android Market (beta) and the iTunes Appstore.

 


Als je langs het hekje loopt, sta je in het nieuwe waterwingebied van Vitens. Waarom moest Vitens op zoek naar een nieuwe plek om water te winnen?


Bij het dorp Wierden pompt Vitens al jaren lang op twee plaatsen water uit de grond. De noordelijke winning zorgde echter voor problemen in de omgeving. De winputten aan de Nijverdalsestraat belemmerden de aanleg van de nieuwe westelijke randweg voor het dorp en trokken verontreinigd grondwater aan vanuit Wierden.


Verder had deze waterwinning een slechte invloed op de grondwaterstand richting het Wierdense Veld, een mooi natuurgebied. Om deze problemen op te lossen was het nodig om een deel van het noordelijke waterwingebied te verplaatsen. Zo komt het dus dat Vitens nu 2 miljoen kubieke water per jaar oppompt in het nieuwe wingebied Rectum-Ypelo. Hier ga je verder met de wandeling.

Ivn1825 is on Shoudio and has shared 151 location based audio recordings sofar.

Ivn1825's Shoudios >

QR code for this recording: