Shoudio

 
 
 
×
Shoudio for Iphone Shoudio for Android

Hi there stranger!

Tune into the world and share what you are hearing with Shoudio. Explore sounds around you, and publish audio recordings straight from your smartphone or this website to your Facebook Wall, Twitter, Foursquare and Soundcloud.

 

Shoudio is free: Find our apps in the Android Market (beta) and the iTunes Appstore.

 


 Het water dat je hier ziet is ook  speciaal aangelegd. Het is een poel voor padden en andere amfibieën. De kamsalamander en de knoflookpad zijn bijzondere diersoorten die hier een plekje vinden. Ze hebben het niet makkelijk. Als jonge larven moeten ze bijvoorbeeld uitkijken dat ze niet in hongerige vissenbekken verdwijnen. Daarom helpen we deze diertjes door op hogere plekken rond de buffer een paddenpoel aan te leggen. Daar kunnen de vissen niet bij komen.


Er is goed nagedacht over de aanleg van de poelen. Zo heeft een paddenpoel een oever op het noorden met een flauwe helling. Amfibieën zijn namelijk koudbloedig en op een glooiende oever kunnen ze zich lekker opwarmen in de zon. Er is rekening gehouden met de beplanting rond de poel, zodat de padden zich erin kunnen verstoppen, maar dat de bomen niet teveel zon tegenhouden. De lage plantjes zoals bies, gele lis of watermunt trekken insecten aan. Dat zijn lekkere hapjes voor padden en salamanders!


Om te voorkomen dat paddenpoelen verzanden, is soms onderhoud nodig. De onderhoudswerkzaamheden worden in de herfst uitgevoerd. Dan zitten de amfibieën al diep in de grond om te overwinteren.

Verderop in de wandeling kom je nog meer van deze minimeertjes tegen. 

Ivn1825 is on Shoudio and has shared 151 location based audio recordings sofar.

Ivn1825's Shoudios >

QR code for this recording: