Shoudio

 
 
 
×
Shoudio for Iphone Shoudio for Android

Hi there stranger!

Tune into the world and share what you are hearing with Shoudio. Explore sounds around you, and publish audio recordings straight from your smartphone or this website to your Facebook Wall, Twitter, Foursquare and Soundcloud.

 

Shoudio is free: Find our apps in the Android Market (beta) and the iTunes Appstore.

 


Vroeger lagen hier weilanden. In plaats daarvan zie je nu een meertje dat Dakhorst heet. Het meer is speciaal aangelegd voor een bijzondere taak. Het vormt een waterbuffer tussen kwetsbare natuurgebieden en het waterwingebied van Vitens.

Als Vitens water uit de grond pompt, zakt het grondwaterpeil rond de winning. De natuurgebieden en de landbouwgronden in de omgeving kunnen daardoor te droog worden. En dat is niet goed voor de planten en dieren. Door het water in de buffer blijft de bodem in de omgeving nat genoeg.
In de buffer stroomt water uit de Eksosche Aa, dat weer verbonden is met het riviertje de Regge. Het water in de buffer zakt langzaam naar het grondwater. Zo blijft de bodem goed vochtig.</p><p>Dakhorst is trouwens een paradijs voor watervogels. Als je geluk hebt zie je hier bijvoorbeeld smienten, ganzen, reigers, watersnippen en misschien ijsvogeltjes en wulpen.

In dit gebied kun je ook schapen tegenkomen. Deze natuurlijke grasmaaiers houden de begroeiing kort. De schapen zijn ook handig omdat ze tijdens het grazen in hun vacht en hoeven zaadjes meenemen van bloemen en grassen. Zo krijgt het gebied met hulp van de schapen veel verschillende soorten planten en een gezonde graslaag!

Ivn1825 is on Shoudio and has shared 151 location based audio recordings sofar.

Ivn1825's Shoudios >

QR code for this recording: