Shoudio

 
 
 
×
Shoudio for Iphone Shoudio for Android

Hi there stranger!

Tune into the world and share what you are hearing with Shoudio. Explore sounds around you, and publish audio recordings straight from your smartphone or this website to your Facebook Wall, Twitter, Foursquare and Soundcloud.

 

Shoudio is free: Find our apps in the Android Market (beta) and the iTunes Appstore.

 

  • 116 - DONGEBRUG GEDICHT
    bkkc
    Recorded near Bergsedijk 10, 4941 GA Raamsdonksveer, Netherlands about 9 years ago Like Reply 846 plays | All rights reserved

In opdracht van Stichting Behoud ons Erfgoed Geertruidenberg maakte Alex den Ouden een uitgebreid rapport waarin hij het techniekhistorisch en cultuurhistorisch belang van de Donge-Spoorbrug nader onderzocht en evalueerde. Hij fotografeerde daarvoor de brug in detail. Deze 116 foto’s waren de inspiratie voor dit gedicht van Koen Frijns. Het gedicht is door hem zelf ingesproken. "kan het dus zijn op hetzelfde moment waar twee identieke treinen van dezelfde makelarij op twee identieke spoorlijnen naast elkaar over twee vijf cent muntjes twee voorgaande krassen twee zandkorrels twee muisjes doodspiep piepen langs twee dezelfde bomen twee dezelfde bladeren twee huskywandelaars in twee dezelfde plassen stappen en fluiten als twee dezelfde mussen waar op 2 kilometer afstand twee brandweermannen een bosbrandje blussen twee danseressen op spitzen dansen twee ganzen over de rails piesen twee mannen over kiezels struikelen en lachen en lachen en lachen wat verband pakken kan het dus zijn dat aan de oever twee gitaristen pingelen op twee boten op de rivier twee zeemannen zingen in tweevoud over liefde snotteren kan het zijn dat twee koffermannen hun hoed tippen twee dronkenlappen op wipwap wipwap wipwap in het park wippen kan het kan het kan het kan het dus zijn dat een baby'tje in het dorp aan de overkant van de oever niet wakker wordt door het denderen van een trein over een spoorbrug en dat moeten we niet willen" De route naar het volgende punt loopt via de fietsknooppunten 31 en 12.

Bkkc is on Shoudio and has shared 1959 location based audio recordings sofar.

Bkkc's Shoudios >

QR code for this recording: