Shoudio

 
 
 
×
Shoudio for Iphone Shoudio for Android

Hi there stranger!

Tune into the world and share what you are hearing with Shoudio. Explore sounds around you, and publish audio recordings straight from your smartphone or this website to your Facebook Wall, Twitter, Foursquare and Soundcloud.

 

Shoudio is free: Find our apps in the Android Market (beta) and the iTunes Appstore.

 


De Mosbeek en het Springendal 6

Aan de linkerkant passeren we een schitterend kwelmoerasje dat gevoed wordt door het kwelwater dat de Mosbeek doet ontstaan. In het voorjaar bloeien hier veel Moerasviooltjes. Zelfs in de berm kunt u de Gevlekte orchis, Rietorchis en Grote ratelaar goed bekijken. Dit terrein is zeer kwetsbaar en u mag er absoluut niet in. Dat is ook niet nodig, want veel soorten kunt u vanaf de zandweg goed zien: Gevlekte orchis, Welriekende nachtorchis, Spaanse ruiter en wat verder weg, begin juli, de gele Beenbreekvelden en nog later Parnassia en Klokjesgentiaan. In het perceel aan de andere kant groeien ook een aantal bijzonderheden. Rond 2005 is dit perceel aan de landbouw onttrokken. Langs de slenk in dit terrein zijn in 2007 stukken afgeplagd. Hier groeien Parnassia, Vetblad en Heidekartelblad.

Bij zandweg met fietspad (Vlasbeekweg) rechtsaf, dan meteen weer linksaf langs het paadje de heide op. Bij paaltje E66 linksaf en om de heide heenlopen.

Natuurinnl is on Shoudio and has shared 334 location based audio recordings sofar.

Natuurinnl's Shoudios >

QR code for this recording: