Shoudio

 
 
 
×
Shoudio for Iphone Shoudio for Android

Hi there stranger!

Tune into the world and share what you are hearing with Shoudio. Explore sounds around you, and publish audio recordings straight from your smartphone or this website to your Facebook Wall, Twitter, Foursquare and Soundcloud.

 

Shoudio is free: Find our apps in the Android Market (beta) and the iTunes Appstore.

 


Hier langs de slootrand vindt je een bijzondere plant, de heermoes. Soortgenoten van deze plant domineerden al in de verre oudheid de aarde. In het tijdperk van de dinosauriërs was deze plantengroep de meest voorkomende. Ze groeiden uit tot gigantisch hoge 'bomen' en stonden in enorme dichte bossen. De overblijfselen van deze bomen hebben dan ook in miljoenen jaren veel van de huidige steenkoollagen gevormd. 

Deze plant ziet er heel anders uit dan een "moderne" plant. Hij heeft geen bladeren en ook geen bloemen. De stengel bestaat uit blokjes, die je als een soort Lego uit elkaar kunt trekken. In het voorjaar komen de eerste bleke stengels uit de grond, met op de top de sporen. Daarna komen de groene onvruchtbare stengels. De voorplanting gaat via de sporen of via de diepgelegen wortelstokken.

Activiteit:

Weet jij welke soorten zich ook met sporen voortplanten? Hint: je bent ze onderweg al tegengekomen. (antwoord: paddenstoelen en varens).

Als je heermoes ziet staan, kun je er eentje proberen te "ontleden".

Ivn1840 is on Shoudio and has shared 23 location based audio recordings sofar.

Ivn1840's Shoudios >

QR code for this recording: