Shoudio

 
 
 
×
Shoudio for Iphone Shoudio for Android

Hi there stranger!

Tune into the world and share what you are hearing with Shoudio. Explore sounds around you, and publish audio recordings straight from your smartphone or this website to your Facebook Wall, Twitter, Foursquare and Soundcloud.

 

Shoudio is free: Find our apps in the Android Market (beta) and the iTunes Appstore.

 


Vanaf dit punt ziet u rondom op de open heide op diverse plekken karakteristieke groepen met Amerikaanse eiken. Er zijn verschillende mogelijke verklaringen voor deze mysterieuze cirkels. Zo zouden op deze plekken in tijden van miltvuur dode zieke koeien zijn begraven. Anderen denken dat het met mystiek te maken heeft en verwijst naar Jesus en de apostelen. Een derde verklaring is dat vanuit de bosbouw Amerikaanse eiken zijn ingebracht om zich over het gebied te verspreiden. De Amerikaanse eik is sinds de 19e eeuw veel aangeplant in Nederland, omdat die op arme en zure gronden nog best goed groeit en duidelijk sneller dan onze inheemse eiken. In de herfst valt hij op door zijn mooie herfstkleuren. Omdat de Amerikaanse eik geen natuurlijke ontwikkeling heeft gehad in ons land, zijn er weinig insecten, schimmels en andere levende wezens blij mee. Wel verjongt de boom zich hier behoorlijk agressief, soms ten koste van inheemse soorten. Daarom wordt hij de laatste jaren langzaam maar zeker weggehaald uit de bossen. De mysterieuze cirkels worden hier uit cultureel historisch oogpunt echter in stand gehouden.

Vanaf hier negeert u het klompenpad en slaat u linksaf. Blijf dit pad steeds volgen tot het na het bos samenkomt met een pad van links bij punt 7

Ivn1828 is on Shoudio and has shared 187 location based audio recordings sofar.

Ivn1828's Shoudios >

QR code for this recording: